HTML

Zyoptix Elite lézeres szemműtét

A blog a lézeres szemműtétemről szól, melynél a zyoptix elite kezelést választottam.

Címkék

A vizsgálatra jelentkezés után

2012.04.12. 15:02 realeszti2

 A vizsgálatra jelentkezés után megkaptam postán a tájékoztató anyagot. Hogy mi is az a LASIK, LASEK, PRK, Zyoptix? Többek között erről is szól a tájékoztató, mely egy színes kis könyvből, egy árlistából, egy vizsgálatról szóló tájékoztatóból és egy dvd-ből állt. Ezt mindenkinek kiküldik ingyen, aki regisztrál az Optimum weboldalán. A dvd-n elmagyarázzák a különböző lézeres kezelések előnyét és hátrányát, ez alapján tudtam meg a következőket:

PRK (Photorefractive keratectomy): Ez az első lézeres kezelés, melyet használtak. A szaruhártya elött elhelyezkedő teljes hámréteget eltávolítja, majd a szaruhártyát "megcsiszolja" olyan mértékben, amilyen dioptriát beállítanak. A felépülés hosszú, félévig is eltarthat, a műtét után több napig vannak fájdalmak, gyógyszereket kell szedni fél évig, melyeknek lehet mellékhatása, például zöld hályog, ezért is kell havonta kontrollra járni.

Lasik (laser-assisted in situ keratomileusis): Lebenykészítéses lézerműtét. Itt nem távolítják el a hámréteget, hanem a hámréteg alatt lebenyt képeznek. A műtét után kb. 2 órával lényegében megszűnik minden nagyobb kellemetlenség és másnap már egyedül mehet az ember kontrollra. A műtét után a látás azonnal feljavul.

Zyoptix: Ez is Lasik kezelés, csak egyénre szabott, a szem felszínét egy computer letapogatja és az egyedi domborzatot figyelembe véve készíti el az új szaruhártya felszínt így viszonylag gyorsabb a gyógyulás és a páciens látása hamarabb éri el a maximális értéket, valamint 20%-al több szövetet tudnak megtakarítani.

Lasek (Laser assisted sub-epithelial keratomileusis): Itt a külső hámréteget alkohollal fellazítják és felhajtják, a lézer ezek után kezeli a szaruhártyát, majd a hámréteget visszahelyezik (ez halott hám, de még is természetes védelem a szaruhártya számára), kevésbé fájdalmas, mint a PRK.

Epi-lasik (A felszíni lézerkezelések PRK fejlett variációja): egy rendkívül precíz eszközzel, az úgynevezett epi-szeparátorral a szaruhártya hámrétegét tompán leválasztják, majd felhajtják. A lézer a kívánt formára alakítja a szaruhártyát. A kezelés után az élő hámréteget óvatosan visszafektetik, és a gyorsabb gyógyulás érdekében a szaruhártya felszínét terápiás kontaktlencsével lefedik. Azért jó, mert lényegében itt nincs hám hiány a műtét után.

Az Optumum-nál mindegyik kezelésnek van Plus és Elite változata, ezekről az optimum weblapjáról:
A Plus Kezelési Program a szemkövető rendszer biztonságával és pontosságával múlja felül a korábbi eljárásokat és kiváló megoldást jelent az egyszerű fénytörési hibák kezelésére.
Az Elite Kezelési Program a rejtett fénytörési hibák megléte esetén választandó eljárás.

Nekem a zyoptix elite kezelés tetszett meg, az ismerősöm is ezt ajánlotta. A műtét és a felépülés fájdalom mentes, a látás javulás pedig rögtön jelentkezik. Már csak a vizsgálaton kell túl esni, mert több kizáró ok is lehet. Ilyen például a zöld hályog, szürke hályog, szemfenéki betegségek, vékony szaruhártya, szaruhártya sérülések, szemgyulladás, pacemaker, súlyos cukorbetegség... nem mind örökös kizáró ok, pl.: a szürke hályog műthető.
A vizsgálat előreláthatólag 2-3 órát fog igénybe venni. Kísérővel kell érkezni, mert pupilla tágítás történik, így pár órán át a látás homályos lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: vizsgálat optimum prk lasik lasek zyoptix epi lasik

A bejegyzés trackback címe:

https://zyoptix-szemmutet.blog.hu/api/trackback/id/tr744427656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása